Koulutukset

Salpis Ry:n koulutuksia

Valmentajien tulee olla koulutettuja. Tukeudumme Lentopalloliiton järjestämiin koulutuksiin ja lisäksi järjestämme omia koulutuksia. Ota yhteyttä valmennuspäällikköön tai johtokuntaan koulutustarpeissa.

 

Perustietoa lentopalloliiton koulutustarjonnasta

Aloittavan ohjaajan koulutus

Jokaisen aloittavan ohjaajan ja valmentajan starttipaketti, jolla pääset hyvin alkuun työssäsi.

Koulutuksessa käydään läpi ohjaamisen ja opettamisen perusteet: lapsen ja nuoren kehityskaari, liikunnalliset perustaidot, harjoittelun suunnittelun perusteet ja harrastamisen eettiset perusteet.

Tekniikkakoulu

Tekniikan oppiminen on junioreiden tulevan urheilu-uran kannalta erittäin tärkeää. Nuorena opittu oikea tekniikka mahdollistaa jatkuvan kehityksen. Myöhemmällä iällä väärin opitun tekniikan korjaaminen on erittäin vaikeaa ja aikaa vievää.

Tekniikkakoulun eri osissa käydään läpi kaikki lentopallon eri tekniikat, niiden opettaminen ja soveltaminen erilaisiin pienpeleihin. Tekniikkakoulu sisältää Taitavuuden, Vastaanoton, Sormilyönnin, Ala-aloituksen, Yläaloituksen, Torjunnan, Hyökkäyksen, Kenttäpuolustuksen, Pienpelit ja Taktiikan. Kaikissa lajitaitoihin liittyvissä osissa mukana ovat erilaiset viite- ja pienpelit.

I-tason valmentajakoulutus

I-tason valmentajakoulutus on lentopalloliiton järjestämä peruskoulutus lasten ja nuorten ohjaajille ja valmentajille. Aikaisempaa koulutusta ei tarvita eikä myöskään aikaisempaa valmentajakokemusta. Eri osa-alueista käydään läpi perusteet. Osa-alueet ovat lajivalmennus, fyysinen valmennus, psyykkinen valmennus ja ohjaajana kehittyminen.

II-tason valmentajakoulutus

II-tason valmentajakoulutus on myös lentopalloliiton järjestämä ja se on suunnattu nuorten ja aikuisten valmentajille, joilla on jo aikaisempaa kokemusta valmentamisesta. Myös aikaisempi koulutus (I-taso ja/tai muu koulutus) on eduksi lähdettäessä syventämään ajatuksia valmentamisesta. Koulutuksen kesto on yksi vuosi. Eri osa-alueilta annetaan etätehtäviä kokeiltaviksi oman joukkueen kanssa.

III-tason valmentajakoulutus eli huippuvalmentajatutkinto (HVT)

Koulutus on suunnattu yläsarjavalmentajille, II-tason suorittaneille ja liikunnallisen koulutuksen omaaville valmentajille. Koulutuksessa käsitellään eri osa-alueita huippu-urheilun näkökulmasta, joten aikaisempi koulutus on välttämätöntä. Myös tarpeeksi systemaattisesti harjoittelevan joukkueen valmentaminen helpottaa koulutuksen sisäistämistä.

Lisätietoja Lentopalloliiton koulutustarjonta

Lisätietoja ym. Lentopalloliiton koulutustarjonnasta löydät Lentopalloliiton sivuilta.

Virikkeitä oheisharjoitteluun löydät mm allaolevasta linkistä

 http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/page2597.html